Startbijeenkomst project Opschalen van sociale ondernemingen

Het Lectoraat Coöperatief Ondernemerschap van Hogeschool Utrecht (HU) gaat, samen met diverse partners, onderzoeken hoe sociale ondernemingen kunnen groeien. De groei van deze ondernemingen blijkt in de praktijk lastig te realiseren. Het project gaat vanaf maart 2017 twee jaar lang met minimaal elf ondernemers aan de slag. Ik maak deel uit van het onderzoeksteam en ben daarvoor op projectbasis in dienst bij het Kenniscentrum Innovatie & Business van de HU.

_MG_6771edit

Het onderzoek richt zich in het bijzonder op sociale ondernemingen die arbeidsparticipatie van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt willen stimuleren. De deelnemende bedrijven hebben een reeds bewezen business-to-business verdienmodel en de ambitie om te groeien.

Het onderzoek vindt plaats in een consortium met het HU-lectoraat Organiseren van Verandering in het Publieke Domein, Windesheim Flevoland, Utrecht University Social Entrepreneurschip Initiatief, Specialisterren en U-Stal. Op 16 maart maken we met alle betrokkenen een gezamenlijke start.