Congres De kracht van anders zijn

De commissie Diversiteit van CNV Connectief organiseert op zaterdag 18 november het congres De kracht van anders zijn. In de ochtend geef ik een plenaire inleiding over de rol van vakbonden en ondernemingsraden bij het bespreekbaar maken van psychische diversiteit. In 2016 deed ik hier onderzoek naar in opdracht van Samen Sterk zonder Stigma.

In de middag zijn twee workshops gepland over het geven van openheid bij een psychische kwetsbaarheid. Openheid is belangrijk, maar het pakt niet altijd goed uit. Hoe ga je hiermee om? De workshops worden gegeven door Klaas Pieter Derks. Hij is ambassadeur van Samen Sterk zonder Stigma en werkt bij het UWV.

Er zijn meer interessante workshops, zoals over de rol van ondernemingsraden bij de uitvoering van de banenafspraak, de arbeidsmarktpositie van transgenders en anders kijken naar talent met zintuiglijke beperkingen.

Het congres vindt plaats in cursus- en vergadercentrum Domstad te Utrecht. Het is voor leden van CNV Connectief én iedereen die interesse heeft in diversiteit op het werk.